Om oss

Njötegårds Stuteri

Malin Gustavsson

Njöte 9

825 93 Njutånger

 

tel:

070 37 59 685

 

mail:

imk.gustavsson@njotegards.se

Njötegårds Stuteri

Shetlandsponnyuppfödning och

lädersömnad i Hälsingland

Njötegårds stuteri

Njötegårds Stuteri bedrivs av mig Malin. Stuteriet startade 2012 och har sedan dess ägnats åt en småskalig avelsverksamhet och sommaren 2016 köptes avelshingsten Skattens Crater in och under 2017 beräknas stuteriets samtliga ston att föla. Jag alternerar gärna mitt arbete kring och med mina shetlandsponnyer och det blir gärna en tur i skogen eller till ridhuset för ett arbetspass. Jag försöke att åka på några utställningar varje år.

 

Njötegårsds Suteri är belägen på min släcktgård där både jag och min mamma har vuxit upp. Gården har en gång i tiden fungerat som en självförsörjande bondgård men idagsläget fungerar gården som en häst- och skogsfastighet. År 2002 blev det åter liv på gården då hästen Rune flyttade in och sedan dess har de kommit och gått hästar fram tills idag, och just nu finns det 6 st glada hästar här på gården.

 

2007-2008 byggdes ett nytt stall på gården innehållande 4 fullstora boxar, spolhall mm. samt en bostads del, där jag bor idag. det finns också 3 lämpliga lösdrifter där hästarna kan gå ute året om.

Bilder och annat material från denna sida får INTE kopieras eller användas till Internetstall!